O nás

O nás

příběh naší restaurace

Příběh restaurace

Restaurace ASIE byla zřízena a slavnostně otevřena 1. 1. 1987 na Kladně. Sortimentem, prostředím a službami navazovala na tradici proslulé Čínské restaurace ve Vodičkově ulici v Praze, která byla vyhlášená pro svou skvělou kuchyni, a brzy se tak stala jedním z nejoblíbenějších míst mezi nejznámějšími osobnostmi té doby. V kuchyni této restaurace pracovali mimo jiné bratři Vladimír a Petr Suchých, kuchaři, kteří byli v přípravě tzv. čínské palácové kuchyně zpočátku školeni odborníky vyslanými přímo z Pekingu. V současné době restaurace ASIE pokračuje pod novým jménem a v nových prostorách hostince U Chalupů v Braškově. Naším přáním je, aby se u nás všem hostům líbilo a rádi se k nám vraceli.

Čínská kuchyně má tisíciletou tradici. K její oblíbenosti přispívá nejen rychlá příprava chutných pokrmů, ale také fakt, že díky tomu si suroviny zachovávají své vitamíny, a některé jsou dokonce uznávané jako léčivé. Není to pouze antibakteriálně působící česnek, chilli nebo voňavé houby shitake, ale i zdánlivě obyčejná cibule, pórek či zelí, které příznivě působí na organismus.

Za bývalou restauraci ASIE

Petr Suchý